Kalinda Kazısı (Muğla - Dalaman - Şerefler Mah.) Bilgilendirme Etkinliği

Etkinlik Tarihi : 19 Temmuz 2023 - 19 Temmuz 2023
Etkinlik Yeri : Dalaman Belediyesi, Muğla

ENGLISH

Fethiye Müze Müdürlüğü başkanlığında, Muğla Valiliği-Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ve Dalaman Belediyesi tarafından desteklenen Kalinda Kazısı kapsamında Aralık 2022’den beri devam etmekte olan Şerefler-Asar Tepe’de yapılan çalışmalar hakkında akademi, idari ve kamu çevrelerini bilgilendirmek üzere Dalaman Belediyesi ile birlikte halka açık bir etkinlik düzenlenecektir. Etkinlikte kazının bilimsel danışmanı Prof. Dr. Fatih Onur kazı alanı ve çevresine yönelik araştırma tarihine, Kalinda tarihine ve coğrafyasına değinecektir. Kazı koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Koçak alandaki kalıntılar, yürütülen çalışmalar ve buluntular hakkında bilgi verecektir. Konuk Prof. Dr. Werner Tietz ise 1990’ların sonunda bölgede yaptığı geniş kapsamlı çalışmaları ve tecrübelerini aktaracaktır. Etkinlik umuma açıktır.

Fatih.jpg mustafa.jpg werner.jpg
Prof. Dr. Fatih ONUR